Har du tröttnat på candy crush? Tycker du att spelen var bättre förr? I appstore kan du hitta flera gamla favoriter. Med den här listan kan du få dig en ordentlig nostalgitripp.

Snake ’97 – Supernostalgi. Att få spela i utseendet av de gamla Nokia telefonerna adderar till känslan. Ormen rör sig så där snyggt hackigt som i originalet. Avsaknaden av riktiga knappar tar bort lite av känslan men det gör inte så mycket. Det är simpelt men ändå så våldsamt underhållande. Det enda som saknas är väl själva 3310:an.

Sonic the hedgehog – En del uppdateringar har gjorts till den här versionen av originalspelet. Men det är inget som stör. Möjligheten att använda spindash och spela som Tails och Knuckles gör bara spelet ännu bättre. Ett minus för styrningen som kunde varit bättre. Men kul att få uppleva den gamla plattformsfavoriten igen.

Frogger – Klassiskt arkadspel som är lika underhållande nu som då. Piltangenterna man spelar med kunde varit större men det duger. Man kan sitta i timmar för att få grodan över vägen.

Worms – Spelet gör sig riktigt bra i iPhone. Spelkänslan är precis den samma som på dator. Litet minus för att skärmen är lite för liten för spelet. Men annars är det sig på pricken likt. Det är snyggt, det är kul och man vill aldrig sluta döda maskar.

Wolfenstein 3D – Genombrottet för first person shooter spelen gör sig bra även i telefonen. Man känner verkligen igen sig. Det har samma look som originalet men känns något smidigare på telefonen. Det tar lite tid att vänja sig vid kontrollerna men när man väl gjort det är det här hur kul som helst. Vem vill inte skjuta nazister?

Mattias Reis